Kategorier
Okategoriserade

Isolering Västerås – spara pengar genom ett smart val 

Vi börjar med ett litet experiment. Om du fyller en ballong med varm luft och släpper den – var hamnar den då? Svaret är att ballongen kommer att sväva uppåt. Samma princip kan användas då man talar om uppvärmning inomhus. Att ha ett tätt tak är nyckeln för att som villaägare få A) en lägre uppvärmningskostnad och B) ett behagligt klimat inomhus. 

För att få ett tätt tak så behöver man heller inte byta ut det befintliga. Det kan räcka med ny isolering i Västerås för att du som villaägare ska kunna få en lägre räkning nästa gång du öppnar kuvertet. 

Ser man till isolering i Västerås så är det en fråga som blivit väldigt bortglömd. Villaägare vill ofta ta investeringar i syfte att sänka sina uppvärmningskostnader, vilket är bra – givetvis – men där man ofta också börjar i helt fel ände. 

Väljer du att lägga över 100.000 kronor på att borra för och installera bergvärme så handlar det om en investering som tar lång tid innan den betalar av sig. Har du dålig isolering i Västerås så kommer det heller inte att löna sig. Du sänker kostnaderna, men långt ifrån på det sätt som du tänkt dig när du räknat på din kalkyl. 

Isolering Västerås – en bra investering 

Väljer du däremot att börja med ny isolering i Västerås och anlitar ett företag för att isolera taket – ja, då kan du direkt se en effekt och en återbetalningstid som ligger på ungefär tre år. Vi säger inte att bergvärme är dåligt, vi menar bara att det inte spelar någon roll vilken uppvärmning man har om den varma luften ändå åker rakt ut. Att elda för kråkorna kostar bara en massa pengar. 

Ser man till isolering i Västerås så handlar det om en prisvärd investering och ett riktigt bra första steg att ta. Det går att isolera äldre hus och få dessa i stort sett lika energieffektiva som nybyggda villor. Hur ser det ut hos dig? Kontakta en specialist på isolering i Västerås och låt det företaget genomföra en grundlig undersökning kring detta. Här finns pengar att spara!